waardevermeerdering woning met zonnepanelen

Dit artikel gaat over de waarde van woningen die toeneemt bij het plaatsen van zonnepanelen.

In 2013 is er een onderzoek uitgevoegd door motivaction in Amsterdam mbt zonnepanelen op particulierenwoningen.

de resultaten staan online en zijn samengevoegd tot een document, download hier het originele document.

een citaat van de website van motivaction :

“44 Procent van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen, gemiddeld 4000 euro. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu.”

Iets meer mensen( 46 procent) denken dat een huis meer waard wordt met zonnepanelen. 30 Procent van hen denkt dat het huis zelfs 5000 euro of meer in waarde stijgt.

“Zonnepanelen verdienen zich dubbel terug. Eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van je energiebedrijf. En potentiële kopers zijn ook nog eens bereid meer te betalen voor jouw huis met zonnepanelen,” aldus Olof van der Gaag van Natuur&Milieu.”

 

zonneflex

dak met zwarte zonnepanelen

Uit de dagelijkse praktijk blijkt dat een woning met zonnepanelen ongeveer de helft meer waard is dan het geïnvesteerde bedrag. Als je bijvoorbeeld voor 5000 euro aan zonnepanelen op het dak wordt gelegd, wordt het huis ongeveer 2500 euro meer waard.

Als je van plan bent te verhuizen, raad ik aan om geen zonnepanelen op je huidige huis te leggen. Het is verstandiger om dan het nieuwe huis meteen zo klimaatneutraal mogelijk te krijgen.

 

Heeft u zelf ervaring met zonnepanelen bij verkoop of aankoop van uw huis?

Of wilt u uw ervaringen delen, u bent welkom in de commentaren hieronder!