De salderingsregeling en loopt ten einde, de opvolger , de terugleversubsidie, wordt nu opgetuigd

Vanaf 2011 loopt de salderingsregeling mee, nu komt het einde daarvan in zicht na 10 jaar trouwe dienst.

origineel in het leven geroepen om de administratieve lasten te verminderen, verving de salderingsregeling het particulieren SDE traject.
dit gaf erg veel administratie voor relatief weinig opbrengst. De SDE bestaat nog wel, maar nu alleen voor grote installaties.

 

 

Het hield het leven eenvoudig voor de klant en installateur, geen belasting en transportverschillen tussen afgenomen en teruggeleverde electriciteit.

In het huidige akkoord zijn er wel enkele uitgangspunten opgenomen:

  • Een gemiddelde terugverdientijd van circa 7 jaar voor een representatieve referentiecasus en de meest kostenefficiënte zonnepanelen die op de markt verkrijgbaar zijn.
  • Voor burgers en bedrijven die al geïnvesteerd hebben in zonnepanelen komt er een soepele overgang.
  • Over de zelf opgewekte hernieuwbare elektriciteit die burgers en bedrijven zelf direct verbruiken of opslaan achter de aansluiting, betalen kleinverbruikers ook in de toekomst geen energiebelasting, btw en opslag duurzame energie (ode).

Het is bijzonder te prijzen dat er geluisterd is naar de markt en er dus geen grote schokken optreden tot 2030 om de markt met rust te laten en de ontwikkeling van particuliere zonnestroominstallaties door te laten gaan zoals ze nu op weg is: onafhankelijkheid qua stroom en eigen productie

 

hier de link naar het originele artikel

Tot en na 2030 zullen nieuwe technieken ervoor zorgen dat er steeds minder fossiele brandstoffen nodig zijn om aan de immer toenemende vraag naar energie te voldoen.

Over niet al te lange tijd zal Zonneflex ook accu-pakketten aanbieden en installeren bij de mensen thuis. Deze zullen perfect worden ingeregeld op de zonnepanelen op het dak.
Een accu-pakket slaat de zonnestroom op, zodat die in de avond en nacht gebruikt kan worden om het huis te voorzien van stroom.
Hierover meer informatie in een volgend blog artikel.