hier in Nederland is altijd ruim voldoende zoet water in rivieren en meren.

door deze gezegende positie, vergeten we weleens dat de rest van de wereld vaak minder bedeeld is.

in dit geval India, groot land, had ook veel groen, maar nu erodeerde dat weg door landbouw en bevolkingsgroei.
ik steun het initiatief van rally for rivers, welke de grote rivieren van het land weer gaat herstellen.

 

red de rivieren

red de rivieren!

de rivier in deze actie heet Cauvery en loopt in het zuiden van India.
deze rivier wordt normaal gevoed door de monsoen regen, die 2 maanden per jaar de wateren vult, de rest van het jaar is het zo goed als droog.

door het verdrijven van de vegetatie, stroomt de  rivier binnen half jaar leeg en staat de rivier droog, hier heeft de natuur en de mensen last van.

 

cauvery-calling

Per geïnstalleerd paneel, zal Zonneflex 5 bomen doneren aan dit geweldige doel, dit start vanaf september 2019 tot de doelstelling van 2.4 miljard bomen is bereikt. De looptijd is 12 jaar dus voldoende tijd en groeimogelijkheden voor dit prachtige initiatief. Zo helpt u ook mee aan een groenere wereld, in nederland en ook ver over de grens

 

Update augustus 2020: aanpassingen en voortgang

Cauvery calling is goed van start gegaan en loopt nu door, ondanks de covid pandemie.

zie hier de link naar de voortgang in het engels: https://www.ishaoutreach.org/en/cauvery-calling/blog/cauvery-calling-1st-planting-season-update

er wordt hard gewerkt in India!

de tocht langs boeren en informatie avonden zijn geschrapt vanwege het virus, maar ze doen dat nu digitaal voor zover mogelijk en per telefoon.

een gouden combinatie: zonnepanelen plaatsen en bomen planten, actief CO2 uitstoot verminderen en daarnaast opvangen in bomen en groen. ER zijn al honderen bomen gedoneerd vanuit zonneflex en dit zullen we blijven doen.

het staat uiteraard vrij om zelf meer te doneren!