Duurzame gadgets met zonnepanelen

Van zonnepanelen wordt steeds meer gebruik gemaakt. Nu worden ze ook steeds vaker in bestaande producten geplaatst, waaronder ook gadgets.

U kunt het zo gek niet bedenken of zonnepanelen kunnen erin verwerkt worden.

Veelgebruikte gadgets zijn mobiele telefoons, tablets, muziekdragers of laptops.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel één van deze apparaten, zo niet allemaal. Maar het nadeel is dat deze, mede door een grote hoeveelheid apps en veelvuldig gebruik, snel leeg kunnen raken. Wanneer er geen stopcontact in de buurt is, is het lastig om de gadget op te laden. Door middel van onderstaande gadgets, kunt u nu op meerdere plaatsen deze apparaten makkelijk opladen met behulp van zonnepanelen.

Parasol

Als het lekker weer is, wilt u natuurlijk buiten zitten. Stel, u zit lekker in de zon te bellen en uw telefoon valt uit. U wil niet naar binnen om hem op te laden, en buiten is er geen stopcontact. Gelukkig kunt u nu met deze parasol gewoon uw telefoon buiten opladen door hem in uw parasol te pluggen.

Zonnepanelen parasol

tafel met geintergreede zonnepanelen

In de stof van de parasol zitten 4 zonnepanelen verwerkt. Daarnaast is de parasol ook voorzien van een oplaadbare 3.7 volt/1.000mA batterij. Maar zonder usb-poorten kunt u niets opladen, dus er zitten ook nog 2 usb- poorten in de poot van de parasol.

Tent

Het kamperen van vroeger is er niet meer bij. Mensen willen tegenwoordig altijd bereikbaar zijn, daarom zijn de ontwikkelingen voor de tent van de toekomst is volle gang. De functies van deze tent zijn ongekend. Je kunt je elektrische apparaat opladen, de tent geeft licht zodra het donker wordt en de tent verwarmt zichzelf mocht het te fris worden. De tent die er nu is, is slechts een prototype. Men is al sinds 2003 bezig met de ontwikkelingen van deze tent.

Zonnepanelen tent

tent met zonnepanelen en zonne energie

In de stof van de tent zitten fotovoltaïsche cellen verwerkt. Hier wordt het zonlicht in opgeslagen en doorgestuurd naar een draadloos oplaadpunt. Dit oplaadpunt beschikt over enkele usb-poorten, waar u een apparaat aan kunt opladen.

Zodra het donker wordt is het mogelijk om uw tent een sms te sturen waarna de tent licht afgeeft. Dit kan door middel van het opgeslagen zonlicht.

Als laatste functie bevat de tent een warmte-element dat wordt ingeschakeld zodra de temperatuur onder een bepaalde waarde komt.

Nu maar hopen dat deze tent snel werkelijkheid wordt!

Tafel met zonnecellen

Het kan ook voorkomen dat er geen stopcontact in de buurt van uw tafel is. Met deze tafel maakt dat niet uit, want deze tafel beschikt aan beide zijkanten over een usb- poort waar u uw gewenste apparaat aan kunt opladen. ‘The Current’, zo heet de tafel, bestaat uit een tafelblad dat is gemaakt van gekleurd glas.

zonnepanelen in een tafel

tafel met geintergreerde zonnecellen

Tussen het glas bevindt zich een fotovoltaïsche laag met lichtgevoelige zonnecellen. De eigenschappen van dit gekleurde glas worden gebruikt om stroom op te wekken op basis van fotosynthese. Het gekleurde glas heeft geen direct zonlicht nodig, maar werkt goed met alleen al diffuus licht. Op deze manier kan deze tafel gewoon binnen staan (wel bij een raam) en energie opbrengen.

Zonnepanelen voor nu

Zonnepanelen komen overal tevoorschijn en kunnen overal in worden verwerkt. Ook staan de innovaties niet stil. Is dit niets voor u, dan kunt u altijd nog de ‘gewone’  zonnepanelen op uw dak plaatsen.

Welke gadget wilt u uitgerust zien met zonnepanelen, of wel wilt u direct met zonne-energie kunnen opladen of gebruiken?

laat uw mening achter inde commentaren hieronder!