Hoe zit het met de verzekering van zonnepanelen?

De aanschafkosten van zonnepanelen zijn hoog. Als huiseigenaar en exploitant  is het daarom zinvol de installatie tegen mogelijke schade en daarmee verbonden hoge uitgaven te verzekeren.

zonneflex

brandende zonnepanelen

De opstalverzekering van woningen dekt niet altijd automatisch de zonnestroominstallatie op het dak. Een telefoontje naar uw verzekeraar geeft al veel meer duidelijkheid over de mate waarin dit wel het geval is. In de meeste gevallen is het voldoende als u doorgeeft dat er zonnepanelen op het dak zijn geplaatst, is sommige gevallen zal de verzekeraar een hogere premie in rekening brengen.

Mocht u het doorgeven vergeten of geen interesse voor hebben, dan zal de verzekeraar bij schade mogelijk de vergoeding weigeren uit te betalen.

De installateur is verantwoordelijk voor schade tijdens het monteren, als u zelf de installatie doet, let u dan op mogelijke problemen met de zonnepanelen op het dak en beschadigingen aan het dak of uw woning?

speciale verzekeringen voor zonnestroominstallaties

Omdat meer en meer mensen zonnepanelen op hun dak krijgen, zijn diverse verzekeraars gekomen met een speciale verzekering voor zonnepanelen. Deze verzekeringen dekken alle mogelijke zaken af die een normale verzekering niet afdekt, waaronder natuurrampen, diefstal en vandalisme. Dit soort verzekeringen zijn handig voor mensen die een huurwoning hebben met zonnepanelen of de zonnepanelen elders op het dak hebben liggen om extra zekerheid te bieden voor de kostbare installatie.

De voorwaarden en tarieven verschillen per verzekeraar, lees de algemene voorwaarden goed door om een helder beeld te krijgen van diverse verzekeraars.

Wat zoekt u in een verzekering van zonnestroominstallaties? of vind u dit overbodig?

laat uw reactie achter in de commentaren hieronder…: