laadstations voor electrische auto’s

Laadpalen voor electrische auto’s zijn er in diverse oplossingen. Met zo een laadstation is het mogelijk om een electrische auto op te laden thuis of op de werkplek. bij zowel electrische auto’s of hybrides alsmede laadpalen is er keuze type 1 of type 2 stekker vastgelegd. De fabrikant van de auto maakt een keuze voor een bepaald type. Type 1 is geschikt voor o.a. de Opel Ampera, Mitsubishi outlander, Toyota Prius en Nissan Leaf

SAE J1772-2009 electric vehicle connector

stekker type 1

Terwijl type 2 toegepast wordt op de BMW i3, Volvo V60 hybride, Porsche Panamera en de Smart EV

type2 connector

stekker type 2

Type 1 maakt gebruik van een enkele fase om te laden, terwijl type 2 gebruik maakt van een driefase electriciteitsnet. Beide systemen zijn geschikt om binnen afzienbare tijd de accu van een elektrische auto vol te laden.

evbox1elektrische-laadpaal-zuil

diverse EVbox modellen

De EVbox laadstation oplossing is  in vele kleuren verkrijgbaar, om de visuele impact zo laag of juist zo hoog mogelijk te maken.

evbox_Charging-Points

EVbox kleuren

ecotap_paal

laadpaal Ecotap

ecotap laadpalen zijn van hollands fabrikaat en een degelijke oplossing. Dit type paal is veel gebruikt op openbare plaatsen en val lekker op door de frisse groene kleur. Ook is er een wandmodel verkrijgbaar is de kleur grijs om onopvallend aan de wand te hangen. homebox_ecotap   alle types laadpalen zijn uitgerust met een start/stop knop of een scanner voor een pasje. Bij gebruik met een knop, start het laden bij indrukken van de knop en stopt het als de knop nogmaals wordt ingedrukt of als de autoaccu vol is. Met een pasje wordt er verbinding gemaakt met een een computersysteem die bijhoud waar er geladen wordt en hoeveel stroom er is geladen. Openbare laadpalen zijn veelal uitgerust met een pas-systeem, aan het einde van de maand krijgt u een facttur met overzicht waar en hoeveel stroom er is geladen. Voor een laadstation thuis is een start stop knop vaak voldoende. Eventueel kan er in de meterkast een extra KWh meter geplaatst worden om te monitoren hoeveel stroom er naar de laadpaal vloeit. Voor een laadstation met een pasje is wel een abonnement vereist voor de dataverbinding met het systeem.

 

Heeft u een electrische auto of bent u van plan er een aan te schaffen of te leasen?
Zonneflex kan u helpen met het uitzoeken van de beste laadpaal in uw thuis en werksituatie.
Uiteraard zijn zonnepanelen in samen met zonnepanelen een perfecte combinatie!

De energie loopt vanaf uw dak direct uw auto in en u draagt maximaal bij aan een beter milieu.

Zonneflex kan u adviseren bij de juiste keuze van laadpaal en kan deze ook voor u plaatsen

Wat zoekt u in een laadpaal? meer vorm of functie?

laat uw commentaar hieronder achter